Protegeix els teus ulls del sol: ulleres homologades

noia ulleres de solL'estiu quasi està aquí i altre cop reapareixen a la nostra vida a platja, les terrasses, les excursions, les passejades... Ens encanta el sol, i sabem que ens proporciona vitamina D, que tanta falta ens fa, pro no podem oblidar que la radiació solar a la que estem exposats cada dia conté des de l'infraroig fins a l'ultraviolat i hem de conèixer les seves conseqüències. Anem a fer ara una petita parada per diferenciar els 3 grups que componen la radiació solar: UV-C, UV-B I UV-A.

La UV-C és la més tòxica de totes, però tranquil, majoritàriament és absorbida per l'atmosfera i no arriba fins a terra, mentre que les UV-B i UV-A si que traspassen aquesta barrera i són les que més afecten la nostra pell i els nostres ulls. És d'aquestes de les que ens hem de protegir.

nuvols ulleres de solEl mercat posa a la nostra disposició ulleres de sol de diferents colors i mides, i també evidentment infinitat de dissenys. Però hem de fer prevaldre un requisit molt important: protegir els nostres ulls de les radiacions solars. Això no vol dir que el color de les lents o el disseny de les ulleres no siguin aspectes a tenir en compte a l'hora de triar unes ulleres, sinó que primer hem de valorar els seus nivells de filtració i assegurar-nos que estiguin homologades per la Comunitat Europea (CE).

Per entendre tot això, començarem explicant dos termes que estan directament implicats am les propietats de les lents: lluminositat i filtres ultraviolada. La lluminositat és aquella que mesura la claredat dels colors, en el nostre cas mesura la quantitat de llum que arribarà als nostres ulls, mentre que els filtres ultraviolades són aquells encarregats de filtrar les radiacions perjudicials.

Una lent homologada conté filtres ultraviolats independentment de si és una lent clara o fosca (lluminositat). Amb una lent clara entra més llum que una lent fosca, però està filtrada. D'acord amb aquest principi la Comunitat Europea classifica les lents en quatre grups que van des del 0 al 4, sent aquest últim el nivell de protecció més alt. Aquí, amb el nostre magnífic clima i els llargs dies de sol, recomanem filtres de categoria 2 o 3, deixant el filtre 4 per les vacances a muntanya o a la neu, o pels amants de l'esport aquàtic.

ulleres de sol a la sorraSi us plau, tingueu molt de compte amb les ulleres no homologades, doncs poden donar la falsa sensació de confort. Aquestes lents transmeten menys llum visible (menys lluminositat); al rebre menys llum la pupila es dilata creant una finestra enorme per l'entrada de radiació ultraviolada fins a la nostra retina.

També és necessari que la lent protegeixi l'infraroig, tant silenciat sempre, i que pot causar danys irreparables a la retina

Ja saps que a l'òptica Pardo estarem molt contents de poder ajudar-te a trobar el model d'ulleres que més s'adapti a tu, i que ens assegurarem que compleixin la seva principal funció: protegir els teus ulls.

 

Comentaris